30.8.10

Mat

flamboyant

Dagen gick väldigt bra fast jag dock bara sov max tre timmar i natt. Jag slet mig upp efter några minuters fundering om jag orkade leva eller inte. Men tillslut så fick jag mig till duschen och smetade in mig i tvål så jag kom tillbaka till livet. Blödde litegrann ur käften då jag har en tand som försöker tränga sig ut ur tandköttet. Men nog om mina upptäcksfärder i duschen.

Hann på sekunden tunnelbanan för att ta mig till vasaplan, blev lite starstrucked när jag såg Nour El-Refai stiga ombord på samma station som jag. Började direkt efter detta känna att min mage ville ha mer än två glas yogurt till frukost. Men det gick inte göra något åt detta, så jag fortsätta åka till skolan.

Ännu en gång var det intressant att få se om jag fick ha kompisar denna dag också. Jag fick en kram på morgon! Sedan så var det såklart en timme av att sitta och inte bry sig om trivselregler. Jag menar, varför i helvete skall jag bry mig om vi har en taskig nedsutten soffa i klassrummet som vi ändå inte får ligga i på lektioner, och varför skall jag bry mig om folk är intresserade av att ha en vattenkanna i klassrummet, det är väl bara att göra det, vi behöver inte slösa en timme på att ta upp sådana frågor och vrida och vända. Needless to say så knäppte jag upp skjortknapp för skjortknapp och försökte få bort den mesta irritationssvetten.

Ännu en gång blev det olika platser man skulle gå på för att kolla på diverse saker, och vår oehört flamboyant studierektor får mig att dra på smilbanden varje gång. Kan ge ett exempel på hur han beter sig, no skemt.I alla fall så har jag nu gjort mina val för måndagarnas lektioner. Mina måndagar kommer att se ut ungefär på detta sätt.

8:40 Klassmöte
10:10 rast
10:30 Litteratur (Kommer läsa böcker i biblioteket)
12:00 Lunch
13:00 Skrivande (Sitta och skriva vad man än önskar)
14:30 slut

Det låter fint, men jag är rädd, för imorgon skall vi ut och segla, jag vill spy redan nu.

29.8.10

Kvällning

Är ensam, jag känner det nu igen, det är antagligen helt naturligt att känna på detta sätt. Första gången jag lämnar boet, det trygga lilla skellefteå. Allt är så nytt är, varje hörn bjuder på något nytt, allt händer och du hinner inte med. Detta var förändringen jag verkligen behövde, men känner mig så ensam. Jag vill inte bo ensam. Jag har inte alltid någon där, jag vill ha någon där. Kokar ägg nu för att jag måste göra något, vill kunna njuta av stunden, men det går såklart inte.

Här är några bilder, den stora tavlan är snodd, skall riva sönder och måla över den osv.
Söndagsstajlighet

Tuesday Morning

Too many sad days
Too many Tuesday mornings
I thought of you today
I wished it was yesterday morning
I thought of you today
I dreamt you were dressed in mourning
But I knew that you
With your heart beating
And your eyes shining
Would be dreaming of me
Lying with you
On a Tuesday morning

I fell through the window
And I found that I was still breathing
I thought of tomorrow
And the fear that you might leave me
I thought of tomorrow
And I wished it was Monday morning

But I knew that you
WIth your heart beating
And your eyes shining
Would be dreaming of me
Lying with you
On a Tuesday morning

Turn your face from me
And I will cover myself with sorrow
Bring Hell down upon me
I will surrender my heart to sorrow
Bring Hell down upon me
And I will say goodbye tomorrow

But I knew that you
With your heart beating
And your eyes shining
Would be dreaming of me
Lying with you
On a Tuesday morningirländska band, öl, skri, sova med fönstret öppet, välkommen till söndag

27.8.10

Utsikten

gårdagen

Vaknade upp med en total magkollaps denna morgon. Tänkte att det skulle bli en fresch kväll med lugnt drickande igår. Men efter lite resor fram och tillbaka kom jag till en lägenhet full med 30åriga designers som gillade min musik och verkade uppskatta mitt gitarrspelande. Jag fick en fejkad identitet sen fick vi komma in på relesefest för en ny affär, men det sög så jävla mycket att vi drog därifrån. Nu har jag ett litet bultande hjärta i min kropp som säger "the fuck man" och ett sug efter att äta mat. Här är en bild från när det är "städat" i lägenheten, skall shoppa mattor, blommor, stolar och diverse saker snart.
Emil tar till sig min säng ännu en gång.


det är ganska skönt då jag kan rulla med stolen överallt och laga mat i den och hålla låda samtidigt i sittandes ställning, pretty cool

26.8.10

Lära känna varandra

Efter en svettig dag kom man hem och börja diska och dunka Bad Brains. Denna dag dag var riktigt långdragen och fylld med allt för mycket "Nu lär vi känna varandra" trams. Men de jag har börjat prata med som smått höll alla med ännu en gång att detta nog var lite för mycket trams. Vi gick alltså runt på Djurgården och gjorde små övning, typ "Blunda och ta i folks armar sedan försöker ni reda ut det" och sådant shit. Blev satt i en grupp med folk från helt andra klasser där ingen hade något intresse av att känna varandra då folk fortfarande har problem med att känna dem i sina klasser.

Imorgon blir dagen då jag frågar om man skall umgås, har fått ett nummer nu i alla fall, nu skall de andras in i min mobil, sedan blir det att rocka loss imorgon och se hur de gör när de släpper lös.

Jag har lärt mig att detta liv betyder ständig hunger, tur att jag hade vant mig vid det. Nu skall jag införskaffa strängar och vin.

25.8.10

några bilder på lite möbler!
Kippe duschade benen så han blev ej med. Första möblerna och stöket är på plats!

Några dagars kvick summering

Har börjat skola nu, jag tror, och jag hoppas på att de cirka fyra fem personerna jag hade något gemensamt med fortfarande vill prata med mig i framtiden, de var trevliga mot mig och var intresserade av att veta om det riktiga norrland, och jag berätta med inlevelse och pain, det var väldigt uppskattat och leende fick man som pris. Vi kom överens över att man inte kunde bete sig lika mycket som idiot när man är ute här i hufvudstaden. I alla fall inte vara lika full här. Men man far ut så sent så det är svårt att förhindra detta.

Skolan jag går på var visst den bästa folkhögskolan som finns här, de jag pratade med hade kämpat jättehårt för att få komma in och behövt vänta flera år. Då glider jag in där och tror att det inte är något speciellt. De hatar mig också för jag fick lägenhet. Men jag skall bli vänner med dem på fritiden också då i alla fall två av kvinnorna bjöd med mig ut i helgen, men jag har inte tagit deras nummer än, känns så snuskigt att fråga om folks nummer. Men jag får ta mig i kragen.

Nästa vecka skall jag segla, denna vecka skall vi grilla, och bli ännu mer vänner, jag är väldigt nervös för det, jag försöker att tänka på helt andra saker så jag inte skall bli helt död av stress.

Idag var ännu en "lär känna dag" men jag missade den, jag fick ha migrän, men jag kostade på mig det, för igår mina damer och herrar fick jag mina möbler, en säng som tar upp halva rummet, och ett gammaldasgs skrivbord, och en stol. Allt är i svart. Tack till mckie för han hjälpte mig att bäre och bygga, och tack till turken som hjälpte till också.

Träffade en av mina grannar igår, hon var väldigt trevlig, och jag fick reda på att hon bodde granne med mig, musikintresserad och hon springer ut och röker hela tiden, så man får väl socialisera där ute antar jag.

Men i alla fall så missade jag denna dag för när jag hade svettats klart och byggt resten ensamt med kornetto i telefon så ville jag ju provsitta stolen, det gjorde jag, men det var inte det som tog upp min tid. Jag låg tyst i sängen och kände att min rygg mådde bra för första gången på snart en vecka, jag låg tyst och lyssnade personen som spelade ledsen akustisk musik någonstans här på våning ett.

Nu skall jag Emil och Mckie äta järpar och mandelpotatis. 

Går djupt

Jag vet att detta är den första dagen efter den första natten som jag kände mig riktigt okej, då kroppen mådde bra. Men nu direkt när jag inte hade obekvämligheten att tänka på så kom jag att tänka på hur ensamt det känns. Jag tackar Emil och Mckie för att de var här och besökt mig för det behövde jag, men jag skäms. Jag skäms lite över att jag gjorde det felet som många nog gör. Jag lämnade hon jag ville hålla om. Jag älskade den lilla tiden, och jag älskar hon.

Jag vill tänka att om ett år skall vi kunna återses och fortsätta vår underbar tid. Men allting går emot mig, åt vilket håll jag än vänder mig så säger alla källor att jag borde glömma detta. Att jag aldrig kommer vara speciell för något, att jag bara kommer vara det för stunden, men att så fort jag försvinner lite ur bilden försvinner det som i verkligheten var jag. Jag vill inte att det skall hända, jag är så rädd att det skall hända, men jag är så svag för jag lämnade ut mig själv på riktigt.

Detta var ett igoreyouinlägg egentligen, men jag skrev det här för folk är inte intresserade av sådant här och de läser denna blogg för de tror de skall handla om flytten, och det gör det faktiskt när jag tänker på det. För vi flyttade ifrån varandra.

Patrick var svag och ringde, fast han borde sova, wat do.

23.8.10

bara några ord

Det börjar kännas bra nu. återkommer imorgon med möblerat rum och berättelser från mina två första skoldagar. Godnatt

22.8.10

nervös

Sitter i skräddarställning, naken och med ett glas vin i handen. Är så satans nervös för morgondagen. Jag kommer klä mig så tunnt då jag kommer svettas och halvsvimmar hela tiden. Jag hoppas verkligen jag har gjort ett bra val, jag hoppas, hoppas. 
Skål!

grannar

Två stycken gitarrspelande brutor flyttade nyss in i lägenheten bredvid, kommer gå samma skola som dem, så då kanske vi kan bli vänner! Jag hoppas de festar till hårt också så man slipper vara den enda som låter i denna trappa. Jag kanske skulle dra igång elguran och spela för dem också. Spännande!

Jag känner mig snuskig då jag ligger näck och försöker lyssna genom väggen, en given vinst!

Lite bilder, omöblerat

Lördags

Kanske skall berätta lite om vad vi gjorde igår.

Dagen började med dödhet, naket och svettigt. Vi orkade oss upp för att införskaffa systemetvaror och tallrikar, kontemplera om gårdagen och käka mat. Sedan blev det säkert sju timmar i sängen framför serier och gitarrspelande, samtidigt som en whisky och öl dracks, sedan somnade vi någon timme mot varandra, sedan vaknade vi och drog ut på staden. Jag köpte en dryck för 200 spänn, och min stående beställning är "Gör mig full", gör det till en homosexuell man, han tar det som en invit, men saker blir billigare iaf.

Sedan blev vi fulla, mckie somnade på tunnelbanan och jag gick ut i badrock och inget under på gatorna för att skaffa snus av någon vänlig själ, och det lyckades!

onani

Jag har några bilder på denna lilla kyffe, men jag orkar inte lägga upp dem nu, jag trycker i mig vitlökssalami och godaste brödet. måste införskaffa snus och tandkräm.

För ni som inte vet om det så är det en blessing att flytta till eget, för man kan se porr på hög volym och slita hur mycket som helst.

skall dra in lite bilder när jag petat i mig lite mer mat, men det är inte möblerat så bilderna är lite tråkiga.

Pözz!
första natten ensam . slå upp din parasoll. grannarna bjöd på snus men just nu död och magen saknar en tjej men aldrig mer, aldrig mer. när det dagas. jag hatar att vara ensam. bilder kommer snart. inte polisbil ikväll iaf men dyrt,, kolla inte mina pengar, jag bjöd dig för du var fin.

21.8.10

Jag röstar FI

nu är är fest

borgarsvin

Jag hatar borgare och bor på Östermalm, ung vänster planschen hänger där den skall vara..
Mimikry – Borgarsvin

Strychnine

Ligger halvnaken med mckie i sängen och stör grannarna med alldeles för mycket punk på både högtalarna och gitarren. Lägenheten rakt emot har full insyn och har en underbar fasad, de ser allt, och jag bjuder på allt. Frågan är fortfarande om vi kommer orka göra en dag två ute i denna stad, whiskyn får tala för sig själv och då ser vi var det tar oss!

I hand

Igår gjorde vi Stockholm precis som man skall göra det, bli utkastade, bli vägrade, åka polisbil, skrika på brats, skrika på söder. Dricka öl vid gamla hus, björna på mjödkrogar, hitta mening med livet.

Nu skall jag laga första måltiden, det kommer bli varmt, och vi kommer dricka det stilla vinet. Seriöst ni som läser detta, kom och besök mig, jag är rädd för att jag redan har blivit nihilistisk. Stenad i Stockholm ikväll!
det blir ingen riktig uptatering, men sängen är upptagen och jag dricker öl och försöker glömma, puss

19.8.10

Hejdå Skellefteå!

Nu är det inte bara en tanke längre, nu är det på riktigt. Om tre timmar sticker jag. Ett helt nytt liv, jag skall försöka uppdatera från tåget och direkt när jag kommer fram. Hej

16.8.10

Redo

Allting är packat, svetten dryper. Imorgon är jag tom i huvudet.

14.8.10

Kläder

bakissvett, lite yrsel och spyan i halsen pga gårdagen, men jag är ändå igång och sorterar ut kläder jag ej vill ha längre och trycker ner resten i sopsäckar som skall med. Hittar gamla plagg som ger mig nostalgi och glädje, Cheers.

13.8.10

Försöker lugna mig själv

Jag panikmätte mitt rum när jag insåg att jag ännu en gång glömt hur 17kvadrat ser ut. Till min glada förvåning var mitt rum som jag besitter just nu bara 12 kvadrat. Vilket jag tycker är ett helt okej utrymme att leva på, och då får man ta bort att jag har två onödiga stolar, två onödiga sängbord och en onödig byrå. Sedan får jag naturligtvis lägga till i mitt huvud att det kommer vara ett pentry plus toa och dusch på dessa fem kvarvarande meterna. Men jag tror det kommer funka, jag tror det.

Flyttstress

Har börjat få lite stress inför flytten nu, jag har lyckats mota bort den väldigt länge. Men det börjar nu klias runt min hals likt när man nyss har klippt sig. Jag vet att svaren på alla mina frågor ligger två samtal iväg, och lösningen på problemen ligger i två beställningar. Men jag kan inte sluta tänka på dem. Jag har fortfarane inte beställt någon säng, jag kan inte bestämma mig. Jag stressar oh vad jag stressar.

När det kommer så här mycket post på en dag så är det svårt att inte börja svettas, jag måste sticka och hämta ut min router och mitt nya abonnemang imorgon också, packa det sista av kläderna och det bästa vore att få iväg grejorna till bussgods, men då måste jag skaffa skjuss. Efter all denna stress så skall jag slappna av med lite vin, öl och jazz.

Som du ser på bilden så är tågbiljetten kommen, YEAH!

9.8.10

Biljett beställd

Nu är biljetten till Stockholm beställd. Jag och Emil åker första klass i egen kupé, vi får morgontidning på köpet, det är dusch och toa och fina väggar. Det är Emils födelsedag denna dag också. Den nittonde Augusti. Så vinet och ölen kommer flöda i hytten och restaurangvagnen. Peppen börjar slå in. Nu är det bara kvar att skicka in lite papper och börja packa. Min gitarr är redan påväg ner nu, skall bara fixa med bussgods så resterande instrument och dator kan ta sig ner. Måste beställa möbler också. Pepp! Tåget kommer bli hur kul somhelst, tolv timmars färd i mörker och förväntansfull fylla. Snart!

Den 19 Augusti klockan 17.55 börjar resan. Vi är framme i Stockholm klockan 06:45.

6.8.10

Internet och hemnummer

Nu har Patrick beställt internet. Jag har trixat lite så jag skall få internet samma dag som jag flyttar in. Ja, jag är lite beroende av att sitta på 4chan. Det känns som att jag kommer behöva betala så jag inte har ett öre kvar. Men jag har kollat över allting jättemycket för att vara säker på att de inte kommer göra mig fattig. Jag litar på dem nu, för nu är jag comhemare.

Jag har ett fast telefonnummer nu också, ej att förglömma! Så efter den 20e om ni vill ha tag på mig och mobilen kanske sover, så kan ni ringa

Växter

Har börjat kolla efter speglar och andra småsaker som jag kommer vilja dekorera mitt rum med. Speglar är ganska smart då det får allting att se mycket större ut. Jag ser framför mig hur jag sitter på kanten av sängen i det mörka rummet, stirrandes in i spegeln med ett vinglas i handen och en dov röd lampa som lyser upp mitt ansikte. Kommer blir så awesome. Jag hittar växter jag vill ha lite varstans i lägenheten också. Hittade denna ljuva howea forsteriana som visst skall placeras i skugga, Jag har en dröm om att ha denna två meters växt på min toa.
Dock är den lite för dyr för min smak. Men ett par mindre blommor runt om i rummet som kan ge mig syre och färg skulle jag bli glad av. Kanske något liknande som denna beaucarnea recurvata


och dracaena marginata

Spännande!

5.8.10

Nummer

Kommer att ha samma nummer som alltid vill jag bara påpeka. Kommer dock att skaffa vanlig telefon också. Men det kommer bara användas i nödfall. Mobilnumret kommer som alltid att vara.
Det är nog dags att jag lär mig det utantill snart också. Känner mig ganska så handikappad när jag inte kan det.

Fått svar av csn och sådant.

Nu har jag fått svar från CSN, jag blev nöjd när jag såg att jag bara behöver skicka in pappret direkt till dem och behöver ingen underskrift från någon annan. Däremot så måste jag vänta tills den sextonde innan jag kan skicka in den. Men det blir innan jag sticker i alla fall. Men vet fortfarande inte om jag skall sticka lite före den tjugonde. Men det är många faktorer som spelar in. Det finns människor jag fortfarande vill umgås med som jag inte vet om jag kommer träffa sedan, och jag vill helst inte åka ner ensam, en elva timmars tågresa med en massa pilsner för att stilla nerverna skulle sitta fint.

I alla fall så har jag beställt Halebop Abonnemang nu, kommer inte behöver oroa mig för att vakna upp i någon gränd och ha slut pengar på telefonen och tro att jag kommer dö där för jag inte får tag i någon.

4.8.10

Kort

Visakortet är nu fixat. Kommer om fem dagar. Det blir att sticka ner till Nordea imorgon och skaffa nytt legg också. Nu slipper jag tramsa runt med visa electron som bara har varit överjävlig mot mig, plus att det är billigare per månad att ha ett riktigt Visa än det där överjävliga electron. Får första året gratis också, dock var det bara tolv kronor per månad, men ändå, det är en öl per månad!

Nu väntar jag på mitt CSN kort också, hoppas jag frå svar på mina neurotiska frågor snart. Direkt när jag har det vackra kortet kan jag använda det och skaffa mobilabonnemang billigare, plus några andra små saker.Jag har tänkt på att skaffa en notebook också, att ha på skolan att leka med. Får jag ner stationära så kan jag införskaffa en notebook och ändå känna att jag har en riktig dator i min lägenhet.

Möbler, förspel

Jag har i alla fall hittat min säng, en bäddsoffa av ståtlig storlek, har redan provsovit den , skuttat runt i den, festat i den och spillt saker. Den funkar bra till allt det. Så denna säng blir det. Dock så är jag osäker på vilken färg.


Som bord blir det något enkelt och billigt som denna kanske. Men har inte bestämt mig, det billiga priset gör mig dock intresserad.

Bilder av två nya hem

Sandelsgatan, I shall roam the streets

Skeppsholmens Folkhögskola

Abonnemang and shit.

Har kollat runt vilket Internetabonnemang jag skall skaffa nu, jag blev ängslig när jag såg hur mycket det kostade för att få en acceptabel uppnivå så jag kan skicka ut mitt trams till världen. Men det är det värt! Jag överväger att skaffa fast telefoni då det var billigt och i fall att min mobil trillar bort så har jag en sejfty. Har våldsmailat CSN också om några små frågor jag hade, och har kollat hur jag åker tunnelbana för att komma till skolan. Lade märke till att om jag åker buss så behöver jag bara gå ett par meter, men det tar däremot 20 minuter att komma fram. Kanske blir så att jag åker buss till skolan.

Om jag inte tar bussen så blir det att ta Röda linjen från Gärdet till Tcentralen sedan Blå linjen till Kungsträdgården och gå de jobbiga metrarna till Slupskjulsvägen 12 bredvid moderna museet där min Skola ligger.

Annars går jag från Sandelsgatan till Kallskärsgatan, tar buss mot Karl XII:s torg och byter till bussen mot Skeppsholmen. Det tar tjugo minuter och det är bara 300 meter gångväg då. Tar jag tunnelbanan måste jag gå mer än två kilometer, då blev jag slö.

Slutspurten

Har börjat diskutera hur jag skall få mer min synth, mina gitarrer och stationära till det förlovade Stockholm. Bussgods blir nog svaret. Imorgon skall jag ringa och ta reda på hur planlösningen för lägenheten ser ut och prata med Ikea för att beställa bäddsoffa och bord till mitt nya näste. Skall beställa nytt visakort och papper för adressändring. Nu börjar det ta fart mina herrar.

Följ min blogg med bloglovin

2.8.10

Sanitär olägenhet

Stockholm, Östermalm, där har ni patrick, snart.